Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 2611100405, μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Έχω κοντά μου τους ειδικούς

Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι δίπλα σε όλους τους πολίτες με τη Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης.

talking

Η Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης λειτουργεί καθημερινά, 7 ημέρες την εβδομάδα, Δευτέρα έως και Κυριακή, από τις 8:00 έως τις 20:00 το βράδυ.

Μας τηλεφωνείτε στο 2611100405. Μέσω της Γραμμής Ψυχοκοινωνικής Στήριξης, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρέχει υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης και γενικής ενημέρωσης, ανοίγοντας έτσι ένα παράθυρο διαλόγου και στήριξης όσων το έχουν ανάγκη και όσων συμπολιτών μας επιθυμούν συμβουλές για να έρθουν πιο κοντά στη λύση του προβλήματός τους.

Στη Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης και Ενημέρωσης μπορούν να καλούν οι συμπολίτες μας για να λάβουν:

 • Ψυχολογική και συναισθηματική στήριξη
 • Συμβουλές για διαχείριση πανικού, άγχους, εκτόνωσης ενηλίκων και παιδιών σε κατ’ οίκον περιορισμό
 • Πληροφορίες για ανακοινώσεις της Περιφέρειας σχετικά με τον κορωνοϊό
 • Τηλέφωνα, διευθύνσεις, ωράρια λειτουργίας κλπ των Υπηρεσιών της Περιφέρειας
 • Καθοδήγηση στα έντυπα δήλωσης μετακίνησης των πολιτών

Στα αιτήματα ψυχολογικής βοήθειας απαντούν ψυχολόγοι και ειδικά καταρτισμένοι συνεργάτες.

Από την Τρίτη 7 Απριλίου 2020 την Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας υποστηρίζουν

 • η Γραμμή «Μαζί» του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας «Οδυσσέας» στις περιπτώσεις των κατοίκων της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας για τις οποίες απαιτείται εξειδικευμένη προσέγγιση. Το Κέντρο Πρόληψης υποστηρίζει γονείς ΑμεΑ, ψυχικά πάσχοντες, ηλικιωμένους και το υγειονομικό προσωπικό της Περιφέρειάς μας λόγω των συνθηκών κρίσης.
 • Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Πάτρας με αμφίδρομη υποστήριξη για τα περιστατικά που αφορούν σε γυναίκες θύματα βίας ή/και πολλαπλών διακρίσεων που χρήζουν εξειδικευμένης προσέγγισης. Το Συμβουλευτικό Κέντρο Πάτρας του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας, συνεχίζει την λειτουργία του στις υφιστάμενες συνθήκες, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, τόσο για τα στελέχη του, όσο και για τις γυναίκες που απευθύνονται σε αυτό.Οι υπηρεσίες συμβουλευτικής σε γυναίκες θύματα βίας ή/και πολλαπλών διακρίσεων παρέχονται τηλεφωνικά, ενώ σε εξαιρετικές περιπτώσεις και κατόπιν συνεννοήσεως, γίνεται συμβουλευτική και διά ζώσης. Υπενθυμίζεται ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες καλύπτονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής και αφορούν σε:
  • ενημέρωση και εξειδικευμένη πληροφόρηση
  • ψυχολογική και κοινωνική συμβουλευτική (εξειδικευμένη στήριξη με την οπτική του φύλου)
  • εργασιακή συμβουλευτική
  • νομική συμβουλευτική/πληροφόρηση για τα δικαιώματα των γυναικών, τους σχετικούς νόμους, τις απαιτούμενες διαδικασίες για την υποβολή μήνυσης, καταγγελίας, κ.ά.
  • συνεργασία με άλλες υπηρεσίες και παραπομπή των γυναικών σε ξενώνες, στις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, στο δικαστήριο, σε νοσοκομεία, σε φορείς αρμόδιους για προνοιακά ή άλλα επιδόματα, σε φορείς απασχόλησης, προστασίας και υποστήριξης παιδιών κ.ο.κ.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Πάτρας εντάσσεται στις υποστηρικτικές δομές του δικτύου για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΟΠΙΦ) και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

2611 100405
Δευτέρα - Κυριακή
8.00 π.μ. - 8.00 μ.μ.